Information för Rayovac-återförsäljare Välkommen till ILD International AB!

rayovac återfösäljare illustration

För våra återförsäljare

Som återförsäljare får du arbeta med ett starkt varumärke med miljöprofil och gott renommé inom hörselbranchen. Rayovac EXTRA Advanced är ett av marknadens absolut bästa hörapparatsbatterier. Rayovac började utveckla batterier redan 1906 och är idag världens största tillverkare av hörapparatsbatterier.

Vi på ILD har levererat kvicksilverfria hörbatterier till Apotek, hörselvårdsspecialister och audionomer sedan 2010. Batterierna tillverkas i England och har hög kapacitet, lång drifttid och inte minst en jämn hög kvalitet.

Samtliga storlekar är godkända för användning med strömkrävande trådlösa hörapparater enligt nya testnormen ”wifi approved”.
Ni får snabba och säkra leveranser från vår logistik i Malmö, optimerad för att alltid leverera färska batterier direkt från fabrik.

Kontakta oss via formuläret här


Världens mest sålda hörapparatsbatterier

Återförsäljare är välkomna att beställa Rayovac’s premiumbatterier direkt från oss på ILD. Vi är distributör till audionomer, fackhandlare och apotek i hela Norden.


Det här är Rayovac - jämför gärna med andra fabrikat:

Ett starkt varumärke

Rayovac annonseras i tryck och webb varje månad med en räckvidd på upp till 1 500 000 läsare. Rayovac är världens mest sålda hörbatterier, och ofta det första märke en brukare kommer i kontakt med genom hörselvården. För många känns det naturligt att fortsätta med samma batterier, och tillgänglighet hos en seriös och kunnig återförsäljare är avgörande för var brukaren handlar.

Brukaren i fokus

Konsumentgruppen är prismedveten och söker högsta prestanda till bästa pris när de väljer hörbatterier. Målgruppen är stor - i Sverige finns idag över 450 000 hörapparatbrukare, många med dubbla hörapparater.

Prestanda & kvalitet

Rayovac samarbetar med alla ledande hörapparatstillverkare för utveckling av funktion och kapacitet på batterierna. Under 2014 har Rayovac medverkat vid utvecklingen av de nya teststandarder (ansi/iec), som hörbatterier kommer att kvalitetssäkras mot. Samtliga storlekar uppfyller nya standarden ”wireless approved”, och kan därför användas i alla typer av hörapparater, även krävande modeller med trådlösa funktioner. Under 2018 lanserar Rayovac en ny version av extra advanced-batterierna, Rayovac Active Core, med optimeringar som ger upp till 30% mer kraft och utökad drifttid jämfört med tidigare versioner.

Stark miljöprofil

Rayovac EXTRA är helt fria från miljöfarligt kvicksilver och kadmium, och har varit så sedan 2010. Allt förpackningsmateial är miljövänligt producerat och 100% återvinningsbart. Batterierna tillverkas i England vilket ger kort transportväg till vår nordiska marknad.

Optimerad logistik

Batterier är färskvara. Vår logistik är optimerad för hantering och leverans av nyproducerade batterier genom hela distributionskedjan. Vi hanterar stora som små leveranser med korta ledtider.


Förpackningsstorlekar hörapparatsbatterier

Rayovacs olika förpackningsstorlekar

Förpackningar och betällningsenheter

Rayovac har följande förpackningsstorlekar för hörapparatsbatterierna:

  • Karta med 6 st batterier. Konsumentförpackning.
  • Ask med 10 st kartor (60 st batterier). Detaljistförpackning och minsta beställningsenhet.
  • Låda med 100 st kartor (600 st batterier). En innerförpackning.

Rayovac extra advanced ACT 2018 bilder och logo. Högupplöst frilagt Photoshop-format och webbformat. Fria att använda för kunder till ILD


Rayovac extra advanced bilder och logo, premiumpack version. Fria att använda för kunder till ILD


Marknadsföringspaket med logos och bilder.
Kontakta oss för info