Information för Rayovac-återförsäljare Välkommen till ILD International AB!

rayovac återfösäljare illustration

För våra återförsäljare

Som Rayovac-återförsäljare får du arbeta med ett starkt varumärke med miljöprofil och gott renommé inom hörselbranchen. Rayovac extra Advanced ACT Plus är ett av marknadens absolut bästa hörapparatsbatterier. Rayovac började utveckla batterier redan 1906 och är idag världens största tillverkare av hörapparatsbatterier.

Vi på ILD har levererat kvicksilverfria premium hörbatterier till Apotek, hörselvårdsspecialister och audionomer sedan 2010. Batterierna tillverkas i England och har hög kapacitet, lång drifttid och inte minst en jämn hög kvalitet.

Samtliga storlekar är godkända för användning med strömkrävande trådlösa hörapparater enligt nya testnormen ”wifi approved”.
Ni får snabba och säkra leveranser från vår logistik i Malmö, optimerad för att alltid leverera färska batterier direkt från fabrik.

Kontakta oss via formuläret här


Världens mest sålda hörapparatsbatterier

Återförsäljare är välkomna att beställa Rayovac’s premiumbatterier direkt från oss på ILD. Vi är distributör till audionomer, fackhandlare och apotek i hela Norden.


Det här är Rayovac - jämför gärna med andra fabrikat:

Ett starkt varumärke

Rayovac annonseras i tryck och webb varje månad med en räckvidd på upp till 1 500 000 läsare. Rayovac är världens mest sålda hörbatterier, och ofta det första märke en brukare kommer i kontakt med genom hörselvården. För många känns det naturligt att fortsätta med samma batterier, och tillgänglighet hos en seriös och kunnig återförsäljare är avgörande för var brukaren handlar.

Brukaren i fokus

Konsumentgruppen är prismedveten och söker högsta prestanda till bästa pris när de väljer hörbatterier. Målgruppen är stor - i Sverige finns idag över 496 000 hörapparatbrukare, många med dubbla hörapparater.

Prestanda & kvalitet

Rayovac samarbetar med alla ledande hörapparatstillverkare för utveckling av funktion och kapacitet på batterierna. Under 2014 medverkade Rayovac vid utvecklingen av de nya teststandarder (ansi/iec), som hörbatterier kvalitetssäkras mot. Samtliga storlekar uppfyller nya standarden ”wireless approved”, och kan därför användas i alla typer av hörapparater, även krävande modeller med trådlösa funktioner. Under 2018 lanserade Rayovac en ny version av extra advanced-batterierna, Rayovac Active Core, med optimeringar som ger upp till 30% mer kraft och utökad drifttid jämfört med tidigare versioner. Till 2020 lanserades ännu en uppdatering, Rayovac Active Core Plus, med ytterligare förbättrade drifttider. 

Stark miljöprofil

Rayovac EXTRA är helt fria från miljöfarligt kvicksilver och kadmium, och har varit så sedan 2010. Allt förpackningsmateial är miljövänligt producerat och 100% återvinningsbart. Batterierna tillverkas i England vilket ger kort transportväg till vår nordiska marknad.

Optimerad logistik

Batterier är färskvara. Vår logistik är optimerad för hantering och leverans av nyproducerade batterier genom hela distributionskedjan. Vi hanterar stora som små leveranser med korta ledtider.


Förpackningsstorlekar hörapparatsbatterier

Rayovac förpackningsstorlekar

Rayovacs olika förpackningsstorlekar

Förpackningar och beställningsenheter

Rayovac har följande förpackningsstorlekar för hörapparatsbatterierna:

  • Karta med 6 eller 12 st batterier. Konsumentförpackning.
  • Ask med 10 st kartor (60/120 st batterier). Detaljistförpackning och minsta beställningsenhet.
  • Låda med 100 st kartor (600/1200 st batterier). En innerförpackning.

Nya affärsmöjligheter med private label, egen logo på förpackningen

Rayovac private label pack

Exempel på Rayovac Private Label

Rayovac Private Label

Med private label får du ditt företags egna varumärke på förpackningarna

  • Classic imprint pack, nu även i mindre volymer.
  • Nu med 10% större yta för logo och marknadsbudskap.
  • Som leverantör tar vi hand om miljöavgifter och rapportering enligt producentansvar
  • Vi tar fram layoutförslag enligt era önskemål, allt som behövs är en tryckbar logo. Kontakta oss för information

Rayovac extra advanced ACT 6-pack, bilder och logo för webb. Fria att använda för återförsäljare till ILD


Rayovac extra advanced ACT 12-pack bilder för webb. Fria att använda för återförsäljare till ILD


Önskas andra storlekar eller bildformat?
Kontakta oss här för info